Yleinen

Radiohiljaisuus

Takapiha

Kaikelle on aikansa. Minulle, on ollut aika ottaa rauhallisesti ja keskittyä hieman muihin asioihin kuin juoksuun. #satasensuora -projektini alkaa olla viimeistään tässä vaiheessa ehtoopuolella ja uudet seikkailut kutsuvat. Aloitin graafisen suunnittelijan opinnot tässä hetki sitten ja koulu on maistunut erittäin hyvältä.

Käväisin tällä viikolla Tampereen Urheilulääkäriasemalla tarinoimassa tilanteestani, koskien ylirasitustilaani. Homma alkaa taipua, ja sain jo luvan aloittaa peruskuntotreenit. Tarkoittaa siis, että saan harjoitella matalalla teholla (sykkeellä). 1,5kk huili on siis auttanut. Sain kotiläksyksi PEF -puhallustestit kahden viikon ajaksi. Testit otetaan aamuin illoin. Ensin puhalletaan au naturel, ja sen jälkeen avaavan lääkkeen vaikutuksen alla. Näin tarkistetaan keuhkojen toimivuutta ja suljetaan pois mahdollinen tulehdus, joka vaikuttaa hapenottokykyyn. Tiesittekö, että average -miehen keuhkoissa on 140m2 pinta-alaa? Minä en tiennyt. Pienen pieni tulehdusalue keuhkoissa voi siis olla yhden neliön kokoinen!

Kävin Tampereen visiitillä otattamassa itsestäni myös seitsemän putkea verta. Näistä otetaan erittäin laajat testit. Parin viikon päästä menen taasen Tampereelle. Sillä kertaa pääsen tekemään spiroergo -testin juoksumatolla. Testissä mitataan sydämen ja hengityselinten toimintaa sekä aineenvaihduntaa. Toki samalla tsekataan ukkelin kuntokin, sillä kyseessä on maksimitesti. Kuten ehkä voitte aistia, niin otan tämän homman aika vakavasti.

Olen aikaisemmissa blogeissani kertonut, että olen projekti-ihminen. Tarkoittaa, että minulla pitää aina olla jokin projekti menossa – muuten kuolen pystyyn. Olen myös maininnut ohimennen, että minulla on jo seuraava kohde kiikarissa. Näin on. En vieläkään paljasta mikä seuraava projektini on, mutta sen verran voin kertoa, että se on kertaluokkaa suurempi kuin tämä 100K juoksu. Kun avasin tämän #satasensuoran -sivuston, oli ensimmäisen blogi -kirjoitukseni otsikko ”Nälkä kasvaa syödessä”. Näin se totisesti tekee.

Teen lähiaikoina muutoksia Facebook, Instagram ja Twitter -tileihini. Seuraavan projektini teen nimittäin ilman nimimerkkiä. Tulen ”kaapista ulos” ja esiinnyn aivan omalla nimelläni 😀

Jaa tästä