Yleinen

Pääosan esittäjä

Vuosi vaihtui. Jokaisella meistä on varmasti ajatuksia tulevaisuudesta uuden ja puhtaan vuoden alussa. Toisilla vuosi saattaa olla pitkälti ennalta suunniteltua ja vanhan kaavan mukaista. Elämää rytmittää rutiinit.

Mitä kuuluu? No eipä tässä mitään ihmeitä – töitä töitä. Onko kesälomasuunnitelmia? Joo, mennään kahdeksi viikoksi Italiaan samaan paikkaan missä ollaan käyty 15 vuotta, ja loppuaika ollaan mökillä.

Näitä vastauksia saa varmasti 85%:lta ihmisistä, kun kyselee heidän kuulumisiaan. Kassajonoissa kuulee miten ihmiset ”nokittelevat” sillä, kummalla on enemmän kiirettä töissä ja kalenteri ”ihan punasella” ja ”deadlinet paukkuu”.

Kun ihmisiltä kysytään heidän haaveistaan, niin kuinka usein vastauksena on täysi kalenteri tai paikalleen jumiutunut elämä? Kuka niistä oikeasti haaveilee?
Kuinka moni meistä elää unelmaansa? Aika harva. Ja kuka meitä estää? Me itse ja omat päälleliimatut ajatuksemme siitä, millaista elämän pitää olla ja mitä minkäkin ikäisenä on pitänyt saavuttaa.

Esteenä unelman elämiselle on siis usein oma mieli. ”En voi tehdä sitä tai tätä koska minulla on tällainen työ. En voi tehdä sitä tai tätä koska minulla on asuntolainaa. En voi tehdä sitä tai tätä koska se ei ole oikeaa työtä, tai se on lapsellista tai sillä ei voi rikastua tai vaimo ei tykkää tai koska olen ylipainoinen”. Nämä kaikki ovat ulkopuolelta päälleliimattuja ajatusmalleja siitä millainen ihmisen tulisi olla ja mikä on hyväksyttyä ja mikä ei. Sekä ennakkoluuloja siitä minkälainen ihminen voi toteuttaa unelmiaan. Valitettavan usein oma mielemme on ottanut nämä ajatusmallit elämän arvoiksi.

Haastankin Sinut, hyvä lukijani, miettimään kymmenen minuutin ajan omia arvojasi. Toiset kymmenen minuuttia voisit miettiä unelmiasi. Vielä yhden kymmenen minuuttia voisit ampua alas näitä kaikkia mielesi rajoitteita, jotka estävät Sinua toteuttamasta unelmiasi. Haastan sinut hyppäämään pois sivuroolista, ja ryhtymään oman Elämäsi pääosan esittäjäksi alkaen vuonna 2016.

Jaa tästä

Leave a Reply