Yleinen

Nihkeää ja raskasta

Juoksin tänään harjoitusohjelman mukaisesti 12K kevyesti. Noh, se oli nyt kuitenkin kaikkea muuta kuin kevyttä. En muista milloin viimeksi olisi juoksu tuntunut niin raskaalta kuin tänään.

Joskus lenkille tai treeneihin lähtiessä on sellainen vähän väsynyt olo. Sehän on normaalia. Jokainen, joka harjoittelee jotakin säännöllisesti tietää, että kaikkiin treeneihin ei lähdetä into pinkeänä. Minun kohdallani tämä menee yleensä niin, että kun pienestä väsymyksestä huolimatta päättää jättää huomioimatta sen lämpimän sohvan kutsun, ja raahautuu ulos, niin energia taso nousee jo treenin alkumetreillä.

Tänään ei kuitenkaan näin ollut. Ensimmäinen viisi kilsaa meni suhteellisen normaalisti ja ajattelin jo, että kyllähän tämä tästä. No, ei se siitä. Fiilis ja energia romahti, enkä enää päässyt ns. ”treenin päälle”. Päätin kuitenkin viedä treenin loppuun juosten vaikka väkisin.

Ultrajuoksija Scott Jurek kertoo kirjassaan Eat & Run, miten hänen isänsä oli käskenyt Scottin hakkaamaan järjettömän määrän halkoja. Scott olisi tiennyt paljon muuta mukavaa, ja mielekkäämpää tekemistä ja narisi isälleen asiasta. Isän vastaus oli aina sama – ”sometimes You just do things”. Tämä lause mielessäni juoksin treenini loppuun.

IMG_0616-2

Onneksi maisemat sentään olivat kauniit.

Jaa tästä

Leave a Reply