Uncategorized

Tummat vedet

Viime päivät ovat menneet sairastellessa. Onnistuin kalastamaan itselleni jonkun kevätpöpön, joka puhkesi kukkaan lauantai-iltana kuumeen merkeissä. Jo aamulla oli vähän nuhainen ja tukkoinen olo ja jouduin jättämään sen päivän lenkin väliin. Iltainen kuumeen nousu osoitti, että päätös oli oikea.

Olen suoraan sanotuna hemmetin huono sairastamaan. Lukeminen on osoittautunut avaimeksi siihen, että pysyn paikoillani ja levossa. Hotkaisin melkein ”sukkana” Jason Lewiksen kirjoittaman kirjan tummat vedet – lihasvoimin maailman ympäri. Kirja kertoo kahden britti kaveruksen seikkailusta, tavoitteenaan matkata maailman ympäri käyttäen etenemiseen ainoastaan omaa lihasvoimaansa. Kulkuvälineisiin kuuluu mm. fillarit, polkuvene, kajakki ja rullaluistimet.

Varsin erikoisten valmistelujen ja nollatreenin jälkeen kaverit pääsevät kuin pääsevätkin matkaan. Reissu alkaa fillareilla Greenwichistä ja jatkuu kanaalin yli valtamerien ylitykseen suunnitellulla polkuveneellä. Euroopan läpi mennään taas fillareilla. Portugalista hypätään taas polkuveneeseen ja poljetaan mutkien kautta 111 vuorokautta Atlantin yli Miamiin.

Koko reissua leimaa rahapula ja huono valmistautuminen. Toisaalta sitä leimaa myös hieno usko omaan tekemiseen ja sitä kautta mahdollisuuksiin sekä mahtavaa tilanteeseen adaptoitumista, jossa uskotaan universumin tukevan sinne heittäytyvää.

Kyseessä on kirja -trilogia, josta vain ensimmäinen osa on käännetty suomeksi. Ensimmäinen osa loppui niin pahasti kesken ja oli niin koukuttava, että minun piti heti ostaa iBooksista sarjan englanninkielinen kakkososa.
Minä palaan nyt kirjan pariin ja teen parhaani, että saan itseni taas kuntoon.

tummat-vedet---lihasvoimin-maailman-ympari   jasonlewisC_468x623   3470658b-c5e3-e99e-cd3a-26fdfc176a9e

Unknown   20071230xjason2   Adventurer_Jason_Lewis_rollerblading_on_the_road_in_Alabama

Jaa tästä