Uncategorized

Uusi lenkkikaveri

Katsellessani ulkomaisia juoksuvideoita ja lukiessani artikkeleita, olen törmännyt usein kädessä pidettäviin juomapulloihin, ns. handheldereihin.
Suomessa en ole näitä liiemmin nähnyt saati kaupoissa tai juoksijoilla käytössä.

Olen ihmetellyt miksi, sillä äkkiseltään voisi kuvitella tällaisen kädessä mukana kulkevan pullon olevan varsin kätevä. Pikku huikan ottaminen sillöin tällöin on helppoa kun pullo on koko ajan niin sanotusti ”hollilla”.

Joku ajattelee heti, että ”voihan sitä juosta pullo kädessä”, ”mitä ihmeellistä siinä nyt sitten on?”. Noh, pointti on siinä, että näissä handheldereissä on ikään kuin ”kahva”, jonka alle käsi laitetaan. Näin pullo pysyy mukana ilman, että tarvitsee käyttää lainkaan käden puristusvoimaa.

Olen testannut juosta yhden 15km lenkin niin, että pidin tavallista juomapulloa kädessä koko matkan. Voin kertoa, että ei skulaa. Käden saa kramppiin ja jäykäksi kun puristaa 1,5 tuntia pulloa hanskassaan.

Bongasin Fysiomyynnin verkkokaupasta Ultraspiren kädessä pidettävän pullon jokin aika sitten. Pullo vetää 7dl nestettä ja siinä on kätevä tasku, johon saa esimerkiksi energiageelejä. Pullo on aivan superlaadukas ja se pysyy kädessä kiinni kun liima. Plussaa saa kierrettävä korkki, jota voi operoida hampailla. Toinen plussa tulee pullon muotoilusta. Pulloa ei tarvitse kallistaa niin paljon kuin perinteistä pulloa, saadakseen juomaa suuhunsa.

Huomaan juovani lenkeillä enemmän kun minulla on pullo mukana. Tämä on siis tietysti vain ja ainoastaan positiivinen suuntaus. Voisi ajatella, että on erikoista juosta kun kädessä on pullon tuoma lisäpaino. Minun kohdalla näin ei kuitenkaan ole. Tunnen jopa, että käden liikkeet ovat jotenkin hallitumpia kun niissä on pieni vastus.

Tämä uusi lenkkikaverini kulkee nyt siis mukana kaikilla yli tunnin mittaisilla lenkeillä. Tämä tarkoitaa minun kohdallani käytännössä kaikkia lenkkejä 😉

Pullo Pullo_3 Pullo_2

Jaa tästä