Uncategorized

Kehon ja mielen voima

Joskus eteen tulee tilanne, jolloin ei enää jaksa. Kun keho altistuu pitkäkestoisen fyysisen kuorman alle, tulee jaksamisen rajat vastaan ennemmin tai myöhemmin. Kun tunne siitä, ettei enää jaksa kasvaa liian suureksi, on edessä sen jonkin toiminnon lopettaminen. Jos ollaan kilpailutilanteessa niin tätä kutsutaan luovuttamiseksi.

Kun keho väsyy ja kertoo, että nyt on aika lopettaa, astuu kehiin kaveri nimeltä mieli. Mielen voima on uskomaton. Mielen voimalla voi jonkin vaikean ja pitkäkestoisen suorituksen tai asian viedä maaliin asti, vaikka keho haraa vastaan voimakkaasti.

Mieli voi olla myös petollinen. Mielen ruokaa on ajatukset ja niiden suhteen se on kaikkiruokainen. Jos ruokit sitä negatiivisilla ajatuksilla, se käyttää niitä ravintonaan mukisematta. Tällöin tappiomieliala valtaa jo aiemmin kuin mitä fyysinen keho antaisi myöden. Kroppa jaksaisi vielä, mutta mieli kertoo jo, että äh, ei kannata enää. Ei tule onnistumaan.

Kun tarjoilet mielen ravinnoksi itseesi ja kykyihisi uskovia ajatuksia, kuorrutettuna puhtaalla positiivisuudella on lopputulos varmasti parempi. Kun keho huutelee jo väsymystään ja pyytää lopettamaan, sanoo vahva ja positiivinen mieli, että mennäänpä vielä vähän matkaa. Otetaanpa vielä tuo seuraava aalto, ja seuraava, ja seuraava. Tai otetaanpa vielä pari askelta, ja pari lisää, ja juostaanpa vielä hetken matkaa, sillä kohta helpottaa.

Ajattelen myös niin, että kun keho on hyvässä kunnossa, jaksaa se ”kantaa” silloin kun mieli on päässyt väsymään. Omakohtaisesti olen kokenut tämän, kun sairastuin masennukseen vuonna 2013. Mieleni oli hyvin väsynyt mutta onneksi kehoni ei.
Noina vaikeina aikoina pidin kiinni liikunnasta ja se nosti minut takaisin.
Lääkkeeksi tarvittiin kyllä liikunnan lisäksi myös paljon rakkautta. Onneksi Satu seisoi rinnallani vaikka en aina ollutkaan kovin mukavaa seuraa.

Fyysinen rasitus on vähän kuin pääkopan siivouspäivä. Kevyempi rasitus on sellaista pientä tavaroiden järjestelyä ja paikalleen laittamista, kun taas rankka treeni on aivan täydellinen suursiivous, jossa joka paikka siivotaan putipuhtaaksi. Näin ainakin minulla.

Jaa tästä