Edelliset seikkailuni

Race To The Stones 2016

100 kilometrin mittainen ultrajuoksu pitkin Englannin kaunista maaseutua. Reitti kulki läpi hienojen maisemien pitkin Ridge Way:tä, Englannin vanhinta tunnistettua polkua. Oma kilpailuni katkesi 51,1 kilometrin kohdalla kun aloin oireilla vahvasti. En pystynyt enää syömään mitään ja olin hieman sekava. Olin kärsinyt ylikunnosta noin kuukausi ennen kilpailua, enkä ollut pystynyt siitä toipumaan. Ylikunto altisti minut vielä lämpöhalvaukselle, josta tuo sekavuus ja paha olo johtuivat. Matkani päättyi medic -telttaan kisalääkärin määräyksestä.

IMG_2434IMG_2438IMG_2435  IMG_2433

La Solidaire Du Chocolat 2009

Kaksinpurjehduskilpailu Atlantin valtameren yli Ranskasta Meksikoon. Kilpailu purjehdittiin kahden hengen miehistöillä. Veneenä oli Class40 -luokan raaserit. Vene on nimensä mukaisesti 40 jalkaa, eli 12 metriä pitkä, täysin riisuttu kisapulkka. Painon säästämiseksi veneestä ei löydy mitään mukavuuksia, ei edes vessaa, vaan tarpeet tehdään ämpäriin. Olimme aivan mahtavasti, ja monen ihmetykseksi, mukana kärkikahinoissa koko kilpailun ajan. Epäonneksemme koitui veneen kölilaatikon halkeaminen, 600mpk ennen Karibian St.Barthsilla sijaitsevaa reittipistettämme. Kölilaatikon halkeamisen jälkeen kilpapurjehduksemme muuttui neljän vuorokauden selviytymiskamppailuksi, sillä veneen köli oli vaarassa pudota, ja sen seurauksena vene kaatua. Hyvillä merimiestaidoilla selvisimme kuitenkin vaiherikkaiden vuorokausien jälkeen hätäsatamaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Archipelago Raid 2007

Seikkailu -purjehduskilpailu 5,5metriä pitkillä huippunopeilla katamaraaneilla Ruotsin, Ahvenanmaan ja Suomen vesillä. Kilpailu kesti viisi vuorokautta, ja purjehduspäivät venyivät 18-20 tuntisiksi. Unta tuli siis vuorokautta kohden erittäin vähän, ja vahvassa univajeessa purjehtiminen antoi kilpailuun oman pikku lisänsä. Jokainen yritti aina löytää lyhimmän tien seuraavalle reittipisteelle, ja näin ollen kiville ajamisilta ei voitu välttyä. Kilpailussa oli myös se erikoisuus, että tuulen loppuessa, melominen oli sallittua. Sijoituimme kilpailussa parhaana suomalaisena hienosti viidenneksi.

Raid07_3  raid07  Raid07_2

Jaa tästä

Leave a Reply